יום ראשון, 21 ביולי 2019, י"ח תמוז ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 02-5900070

עסקים במעלהנט

עסקים

בוטיק הפרי והירק

היא עדיין לא בת 21, וכבר פתחה את עסק עצמאי משלה – "בוטיק הפרי והירק", בו מגוון ענק של פירות, ירקות, עשבי תיבול ותבלינים איכותיים, צבעוניים וטריים. עמית נזרי מספרת על החלום של אבא שהחליטה להגשים, ומזמינה את הלקוחות להגיע ולהתמכר

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

דלית מור

כתבת מגזין וחדשות בעיתון זמן מעלה

עמית נזרי נולדה וגדלה במעלה אדומים, השתחררה מצה"ל לפני כשנה, היא עדין לא בת 21 וכבר הביאה לתושבי מעלה אדומים בשורה וחידוש מרענן - חנות בוטיק לירקות ופירות. החנות מצוחצחת ומבריקה, עם סחורה איכותית, טרייה ומגוונת. כבר בכניסה לחנות ישנה תחושה של קפיצה לאחת מחנויות הירקות והפירות באירופה, כאשר על גבי המדפים המסודרים מונח מגוון רחב של פירות וירקות מבריקים וטריים, סלסלות מעוצבות לצד הדלפק עם פלפלים חריפים צבעוניים, מקרר עם עשבי תיבול, חסות, אספרגוס, מיני פלפלים, מגוון סוגי פטריות ועוד. בקיר נוסף של החנות מונחים על המדפים מגוון תבלינים לבישול ולאפייה. ניתן גם להזמין מגשי פירות מעוצבים לאירועים.

למה בחורה כל כך צעירה מחליטה לפתוח כזאת חנות?

"זהו חלום ישן של אבא שלי יוסי. הוא תמיד דיבר על זה ואמר שהוא יעשה את זה כשייצא לפנסיה. הוא עדיין עובד, עוד לא יצא לפנסיה, אבל החלטתי לקחת את החלום של אבא ולהפוך אותו למציאות. אין לי תחרות באמת כי הירקות והפירות שיש בסופרים לא יכולים להשתוות לחנות בוטיק שבה הסחורה נבחרת בקפידה. הלקוח לא צריך לברור ולחפש את הירק או הפרי המובחר כי כל אחד הוא כזה. מי שקונה אצלי, המלפפון שקנה לא יירקב אחרי שלושה ימים במקרר. ישנם תושבים שנוסעים לשוק, אני חוסכת מהם את הזמן, את הדלק ואת החנייה. חוץ מזה, הבסטות היום בשוק הן לא הבסטות של פעם, הסחורה שם כבר לא נחשבת הטובה ביותר. אותי פחות מעניין הכסף, יותר מעניינת האיכות ואיך לגרום ללקוחות להרגיש שכיף להם להיכנס ולקנות".

למה בחרת לפתוח במרכז המסחרי ברחוב הקרן?

"כוח הקנייה הוא גדול מאוד ויש כאן אנשים טובים. נוצרה סטיגמה על השכונה, ואני רוצה לומר שהסטיגמה מוטעית. אני מאמינה מאוד בפוטנציאל של מרכז המסחרי בקרן ומזמינה בעלי עסקים נוספים להגיע למרכז".

מה הם הדברים הייחודים בחנות בנוסף לכל מה שנאמר?

"חוץ מהסחורה המובחרת, הניקיון והסדר, מגשי הפירות שאנחנו מכינים והתבלינים, אני מוכרת תבלין מאוד מיוחד שהוא תערובת שסבא שלי מכין כבר 40 שנה. תערובת של תבלינים שאיש לא יודע בדיוק איך הוא מכין אותה, והיא מתאימה לכל מאכל - לבשל עוף, דגים, תפוחי אדמה ועוד. הרעיון הוא שמי שמשתמש בתבלין של סבא שלי לא צריך להוסיף שום דבר נוסף והוא יודע שהתבשיל שלו ייצא טעים ומושלם. בעתיד הקרוב נמכור גם חמוצים תוצרת בית".

לא חששת בגיל כל כך צעיר לפתוח עסק?

"כל מי שמכיר אותי יודע שמעולם לא אהבתי שמנהלים אותי. תמיד ידעתי שאהיה עצמאית, רק לא ידעתי באיזה תחום. נפלה בידי ההזדמנות וקפצתי עליה. תמיד אבא האמין בי, זה היה החלום שלו ואני מגשימה לו את החלום. כמובן שהכל עם הכוונה ותמיכה של ההורים שלי, שבלעדיהם לא היה קורה. צריך להאמין ולא לפחד להעז. שמעתי שבעבר היה ירקן בכיכר יהלום שסגר לפני כ-25 שנה כשנפתחו הסופרים. אני בטוחה שהתושבים מתגעגעים לזה, הרבה גם סיפרו לי שבמהלך השנים רצו לפתוח ופחדו. כשאני חושבת לשנים הבאות, יום אחד אהיה אמא וזה נראה לי מאוד נכון לגדל ילדים שרואים שיש להם אמא עצמאית, מנהלת עסק, מעזה ולא פוחדת".

יש לך שאיפות עתידיות?

"ברור שיש, אני מתכננת בעתיד לפתוח סניפים נוספים לבוטיק הפרי והירק".

 

 

 

תגובות