יום שני, 15 ביולי 2019, י"ב תמוז ה' תשע"ט
לפרסום חייגו: 02-5900070

עסקים במעלהנט

עסקים

נווה מדבר, סיפור הצלחה

ציון מזרחי, תושב ורד יריחו, מספר על החלטתו לפתוח את חוף "נווה מדבר" לפני כ-15 שנה, על האירועים שנערכים במקום, על ההופעות שמושכות קהל רב ועל התכניות לעתיד

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

דלית מור

כתבת מגזין וחדשות בעיתון זמן מעלה

כשציון מזרחי, תושב ורד יריחו, פתח את חוף "נווה מדבר" לפני כ-15 שנה, אחרי שעבד בתקשורת סלולר, היה לו חזון. "חשבתי על הקמת עסק שכל כולו הוא לשמח אנשים, וכך נולד הרעיון. זה עבורי הכי כיף בעולם", הוא מספר. 

חוף "נווה מדבר" מארח ומשרת מאות אלפי מבקרים בשנה, תיירים מכל רחבי העולם כמו גם משפחות ישראלים וקבוצות מאורגנות, ומציע לאורחים רצועת חוף מדהימה עם עשרות דונמים של מדשאות רחבות ופינות מנגל, בריכות שחייה למבוגרים ולילדים, מסעדה בשרית כשרה ממוזגת ומרהיבה הצופה אל חוף הים, בר משקאות ומלתחות מפנקות.

הפקות אירועים 

"בשנים האחרונות התחלנו לקיים כאן אירועים כמו: חתונות, בר מצוות, בת מצוות, ימי גיבוש, ימי כיף לקבוצות והפקות אירועים לחברות", מספר ציון, "האירועים כאן ברמה גבוהה מאוד, תלוי כמובן בתקציב של הלקוח. ספקים רבים התחברו אלינו, וכשמגיעים לסגור איתנו אירוע כל מה שנשאר לבעל האירוע לעשות זה רק להוציא הזמנות ולחלק אותן, כי אנחנו דואגים לכל ההפקה: לתקליטן, לתאורה, אוכל, צלם ועוד. יש אירועים גרנדיוזיים עם זמרים ורקדנים, ויש יותר צנועים. יש גם הרבה שמזמינים אירועים לימי כיף בבריכה. מעבר לכל זה, אנחנו גם מקיימים אירועים רבים שפתוחים לקהל. בשבוע שעבר הופיעו אצלנו 'הפרויקט של רביבו', ויום אחר כך 'האחים צנעני'. השבוע מופיעים אצלנו להקת 'תיסלם', ואלה הופעות שמושכות קהל רב ומתקיימות באווירה כיפית. בחגים אנחנו מקיימים במקום ימי הפנינג למשפחות ולילדים".

מה האתגר הגדול?

"כשהחלטתי לפתוח את המקום הרבה מאוד מכרים שלי הרימו גבה, כי הגעתי מתחום אחר לחלוטין והם לא באמת הבינו את החיבור שלי לקונספט. זה היה אתגר גדול, וזה עדיין מאתגר. השנה הראשונה הייתה מאוד קשה, ולקח לי שלוש שנים להתאושש ממנה. מדובר בהשקעה מטורפת כלכלית ופיזית. אנשים שנכנסים למקום ומבלים בו אומרים: 'איזה יופי של מקום', אך לא תמיד מבינים מה מסתתר מאחורי זה: לדאוג לכל פרט קטנטן כמו ניקיון המקום, ביטחון, אבטחה, חשמל, הזרמת מים ועוד. מדובר במערכת לוגיסטית ענקית. גם תחזוקת המסעדה זה לדאוג לאספקה קבועה של מוצרי גלם טריים ואיכותיים. בסופו של דבר אני מאוד אוהב ונהנה מזה, ולכן האתגר מספק וממלא אותי". 

כמה עובדים יש במקום ואיזה מנהל אתה?

"יש לי 35 עובדים, והם ערב רב של אנשים. יש לנו יהודים, ערבים, פלסטינאים, נוצרים ולמרות השוני אנחנו מאוד מחוברים. פעם בשנה אני לוקח את כולם לגיבוש. היינו בחופשה האחרונה בעקבה למשך שלושה ימים. אנחנו נמצאים יחד יותר מאשר עם בני המשפחות שלנו, ובאמת מרגישים משפחה". 

יש לך תכניות נוספות למקום?

"כן, ואני מתחיל לעבוד על זה. בגלל נסיגת הים, החוף שלנו כל הזמן גדל וצריך לדאוג למלא אותו. התכנית שנמצאת בקנה היא בניית ספא שיהיה מרכז טיפולים עם חמאם, סאונה, ג'קוזי ועוד".

מה הטיפ שלך למי שעומד להקים היום עסק?

"כדי להצליח אסור להתפשר על כלום ולא להסס. הרבה בעלי עסקים מהססים לעשות ולנסות, וזה מהווה מכשול. צריך ללכת אחרי האמת שלך ואחרי החלום שלך, ואז זה מצליח". 

 

תגובות