יום ראשון, 12 ביולי 2020, כ' תמוז ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 02-5900070

קהילה במעלהנט

קהילה במעלה אדומים והסביבה

חיכו להן בסיבוב

לאחר שספיר גורן, תושבת קידר, ובת דודתה, אופיר אמסלם (הביקורתית), הודחו מהתכנית " MKR המטבח המנצח", מספרת ספיר על התחושות, התגובות הקשות מהצופים, האכזבה מהמנות שהגישו וגם, מה הייתה עושה אחרת ומה עם החלום לפתוח מסעדה

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

דלית מור

כתבת מגזין וחדשות בעיתון זמן מעלה

אחרי הפרק בו הודחו ספיר גורן, תושבת קידר, ובת דודתה, אופיר, בתכנית הבישול MKR המטבח המנצח, ספיר התפנתה לספר לנו על התחושות, המסקנות והתגובות הרבות ברשתות החברתיות, שלא תמיד היו מפרגנות.

ספיר ואופיר היו בסבב החמישי בתכנית, והן אירחו את המתמודדים הנוספים ואת השפים חיים כהן ורותי ברודו בבית בקידר, בעיצוב מסעדה צרפתית יוקרתית. על העיצוב הן קיבלו מחמאות רבות מכולם, אבל לא על האוכל שהוגש, למעט המנה האחרונה שקצרה מחמאות.

איך את מרגישה אחרי שצפית בתוכנית וקראת את התגובות?

"התכנית צולמה לפני שנה, ועכשיו כשצפיתי בה הכל צף מחדש. היו לי ולאופיר אי הסכמות בביקורות. היא הייתה ביקורתית כלפי המתמודדים, ואני פרגנתי רוב הזמן. על זה התווכחנו הרבה. אמנם לא הכל נכנס בעריכה, ובכל זאת הצופים קלטו את זה. נכתבו עלינו אין סוף דברים, 80 אחוז מהתגובות היו רעות, 20 אחוז טובות. יחד עם זאת, כשאני רואה שקיבלנו מאות תגובות, ואחרים רק תגובות בודדות, אני אומרת שכל עוד מדברים עלינו זה מצויין. זה אומר שהם הצליחו בליהוק".

בדיעבד, היית פועלת אחרת?

"אופיר היא אדם ביקורתי, היא הייתה בתכנית כפי שהיא ולא שיחקה אדם אחר. אולי בגלל שאני מכירה אותה הייתי צריכה לעדן אותה יותר לפני כן, לדבר על זה. היינו מי שאנחנו, אני הבאתי את עצמי והיא את עצמה".

עד כמה התאכזבתן לקבל את הציון הנמוך על הארוחה, או שציפיתן לזה אחרי שביקרתן את האחרים?

"הייתה אכזבה. מה שיצא מהמטבח לא היה ברמה שציפינו לה. זאת עבודה בלחץ, ויש תקלות בדרך. האווז לא היה מוכן למשל, אבל אין ספק שמה שעוד יותר השפיע עלינו היה שהיינו האחרונות בסבב, ואחרי שביקרנו את כולם, הם מראש אמרו שהם יבואו מאוד ביקורתיים כלפינו ושיבדקו אותנו בפינצטה, ברמה של גרגרי התבלינים".

מה ריגש אותך?

"שלומי ועדיאל. מהרגע הראשון נוצר איתם קשר, ועד היום הם חברים מאוד טובים שלנו. עם עדיאל טסתי בינואר להודו למשך חודש. בתכנית, כשכולם התחילו לבקר אותנו, הם תמכו בנו במבטים, והמצלמות קלטו את זה. הם מקסימים. לשלומי יש אישה מדהימה ועוד מעט הם יהפכו להורים".

איפה ראיתם את התכנית?

"נוצר קשר מדהים עם כל מי שהשתתף בתכנית, ולכן עשינו הקרנות משותפות, כל יום בבית אחר. מרטין ואבישג אירחו אותנו לצפות בתכנית עם קוסקוס שהכינו, שלומי ועדיאל עם המבורגרים ואנחנו עשינו על האש, הוצאנו מקרן ואלכוהול והייתה אווירה מעולה".

דווקא המנה שהתפרקה לכן קיבלה את הציון הגבוה ביותר.

"חילקנו בינינו את העבודה מראש, ואופיר הייתה אמורה להיות אחראית על המנה האחרונה. אני אפילו לא הכרתי את המרכיבים. מתוך לחץ זה התפרק, ומצאתי את עצמי מכינה את קרם הלימון והמרנג, וזה יצא טעים. הכי מרגש זה לקבל מחמאה משני שפים כמו חיים ורותי".

מה את לקחת איתך מכל החוויה?

"צריך להגיע עם ראש פתוח ולהיות הרבה פחות ביקורתיים, לפרגן לאנשים ולראות את הצדדים החיוביים גם אם משהו לא מצליח. נשארנו כולנו בקשר וכולנו חברים, כי בשורה התחתונה אף אחד לא שכח שזו טלוויזיה, תחרות ומשחק. זאת הייתה חוויה מדהימה".

החלום לפתוח מסעדה עוד קיים?

"אופיר רצתה לפתוח מסעדה, ואני הגעתי בשבילה. עבורי בישול היה ונשאר תחביב שבו אני רוצה לבשל למשפחה או לחברים. לפתוח מסעדה זה מאוד קשה, ואני מקווה שייפתחו עבורה הדלתות ושהיא תצליח".

 

 

 

תגובות