יום שבת, 06 ביוני 2020, י"ד סיון ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 02-5900070

עסקים במעלהנט

עסקים

לאגו זה בית

מסעדת "לאגו" נאלצה לסגור את שעריה בשל הקורונה. בשבוע שעבר יצאה המסעדה בפרויקט גיוס המונים באמצעות "הדסטארט", בו ניתן לרכוש ארוחות במסעדה במחיר מוזל וליהנות מהן כשהמסעדה תיפתח. הבעלים, משה זיגדון, מספר על התקופה הקשה, על הוצאת העובדים לחל"ת, על ההוצאות הרבות שנמשכות למרות שהמסעדה סגורה ועל הלקוחות הרבים שהתגייסו לסייע

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

דלית מור

כתבת מגזין וחדשות בעיתון זמן מעלה

מסעדת "לאגו", על שפת האגם בפארק שמיר, נאלצה לסגור את שעריה בשל נגיף הקורונה, וכמו כל המסעדות ברחבי הארץ ספגה תקופה ארוכה של הפסדים ונזקים כלכליים ונאלצה להוציא את עובדיה לחל"ת.

עוזרים ל"לאגו" לחזור לפעילות

בחודש האחרון פנו מסעדות רבות בארץ לגיוס המונים באמצעות ה"הדסטארט", המתבצע על ידי מכירה של שוברים לארוחות במחירים מוזלים, אותם יוכלו הרוכשים לממש עם חזרתן של המסעדות לפעילות.

מטרת הפרויקט היא לסייע למסעדות לעבור את התקופה הקשה, לעמוד בתשלומי ההוצאות השונים, כגון: שכירות, תשלומים לספקים ועוד, ולהיות מוכנים לקראת הרגע שבו הממשלה תחליט לפתוח את המסעדות ולאפשר אירוח ואירועים.

בין המסעדות המוכרות בירושלים שפנו לגיוס המונים נמצאות: מסעדת אדום במתחם התחנה, הג'אקו סטריט במחנה יהודה, בית הקפה תמול שלשום ומסעדת המונא של השף אסף גרניט (ראה מסגרת).

 רוכשים ארוחות ליום שאחרי הקורונה

מסעדת "לאגו" שבמעלה אדומים החלה בשבוע שעבר גם היא בגיוס המונים באמצעות מכירת שוברים לארוחות במחירים מוזלים. העיקרון העומד מאחורי הפרויקט הוא שהלקוחות יוכלו לנצל ולממש את השובר שרכשו עם פתיחת המסעדות, וליהנות מארוחה טובה ומשלל פינוקים במחיר מוזל.

יש לציין כי החיוב בכרטיס האשראי מתבצע רק לאחר שהמסעדה מגיעה ליעד אותו הציבה לעצמה, ובמידה ולא מגיעים ליעד הפרויקט לא יוצא לדרך ולא מתבצע חיוב בכרטיס האשראי של הרוכש.

אלפי לקוחות מרוצים

מסעדת "לאגו" הוקמה לפני כשלוש שנים וחצי, בהשקעה של שלושה מיליון שקלים. היא נבנתה על שפת האגם בפארק שמיר, ותוך זמן מועט הפכה לשם דבר באזור ירושלים והארץ ומשכה אליה לקוחות רבים שהגיעו ליהנות מערב של בשרים על שפת האגם. במקביל הוקם ליד המסעדה מתחם אירועים המאפשר להכיל בתוכו עד 130 מקומות ישיבה, ורבים הגיעו אליה כדי לערוך ארוחות בר מצווה אחרי הכותל, בריתות, ימי הולדת ונישואין ואפילו חתונות קטנות.

משה זיגדון: "סגירת המסעדה גרמה להפסדים גדולים"

הבעלים של המסעדה, משה זיגדון, מעסיק עובדים רבים תושבי העיר, בהם: טבחים, ברמנים ובעיקר מלצרים רבים, שהם חבר'ה צעירים תושבי מעלה אדומים. הוא נאלץ לסגור את המסעדה, להוציא את העובדים לחל"ת ולהמשיך לשלם לספקים ולשאת בהוצאות הקבועות שלה.

"סגירת המסעדה תפסה אותנו בשיא הפעילות של המסעדה, אחרי תקופת החורף הקשה. אירועי פורים שתוכננו בחודש מרץ במסעדה בוטלו, אירועים רבים של בר מצוות וחגיגות אחרות שהיו אמורות להתקיים בחודשים מרץ ואפריל בוטלו גם הם. בניגוד לחתונות שנדחו לקיץ בתקווה לפתיחה מחודשת של מתחמי האירועים, בר מצווה שלא התקיימה כבר לא תתקיים בשנית, וברית שלא הצלחנו לקיים כבר לא תתקיים. ההפסדים רק גברו ועלו. עכשיו נכנסנו לתקופת העומר בתקווה שמיד לאחר מכן נוכל לפתוח את המסעדה, אבל בינתיים הכל דיבורים ואין עדיין תאריך יעד לפתיחה. התאריך החדש שעליו מדברים הוא אמצע יוני", אומר זיגדון.

אז איך שורדים?

"זה קשה מאוד. צריך להבין שמדובר בעסק משפחתי. שלחנו את כל העובדים לחל"ת, וכך גם את בני המשפחה, על מנת לצמצם את ההוצאות הרבות. ההחלטה של העירייה לפטור את העסקים הסגורים על פי מתווה משרד הפנים מארנונה עזרה לנו מאוד, ולא רק לנו אלא להרבה מאוד עסקים. כעת אנחנו מחכים לשמוע מתי תאושר הפתיחה על מנת לחזור להפעיל את המסעדה ולהמשיך לשרת את הלקוחות שלנו באהבה גדולה".

איך עלה הרעיון לעשות גיוס המונים באמצעות ההדסטארט?

"ראינו מסעדות רבות מכל הארץ שיצאו לגיוס המונים באמצעות הדסטארט, והן פרסמו ושלחו הודעות לקהל הלקוחות שלהן כדי שירכשו ארוחות לתקופה שאחרי הקורונה. התחברנו לרעיון, פנינו לחברת הדסטארט שהכינה עבורנו את התכנית, הצבנו יעד לגיוס שעומד על מאה אלף שקלים, והתחלנו להפיץ את זה לתושבי מעלה אדומים וללקוחות שלנו כדי שנצליח לגייס את הכסף שיסייע לנו לפתוח את המסעדה אחרי התקופה הקשה הזו".

איך זה עובד?

"זה עובד בצורה של רכישת ארוחות במחיר מוזל, אותן יוכלו הרוכשים לממש כשהמסעדה תיפתח. למי שלא מכיר את התכנית, מדובר בגיוס של הכל או כלום. כלומר, אם הצבנו יעד של מאה אלף שקלים ולא עמדנו בו, לא נקבל את הסכום וכרטיסי האשראי של הרוכשים לא יחויבו. רק עמידה ביעד תאפשר לבעל המסעדה לקבל את הכסף לקראת הפתיחה המתוכננת".

אתה מרוצה עד כה?

"האמת היא שאנחנו בשבוע הראשון של הגיוס, וזה שבוע מדהים עם היענות מרשימה ומחממת לב. הגענו לכמעט 60 אלף שקלים מתוך היעד שעומד על 100 אלף שקלים. בהתחלה פנינו למעגל הכי קרוב של חברים ומשפחה, ורק אחרי גיוס של 20 אחוז מהיעד התחלנו לפרסם ברשתות החברתיות, לפנות ללקוחות הקבועים של המסעדה וללקוחות שעשו אצלנו אירועים. הגיוס מתקדם יפה. יש לנו עוד 53 ימים עד לסיום המבצע, ואני מאמין שנגיע ליעד. בהזדמנות הזו אני רוצה להודות מאוד לכל הרוכשים שהצטרפו לסייע לנו, זה לא מובן מאליו וכל אדם שרוכש ארוחה בתקופה הזו גורם לנו להתרגשות ענקית ולהכרת תודה גדולה".

במשך עשר שנים היה לך את אולמי "החצר" ועזרת לרבים, אתה מרגיש שאנשים נרתמים יותר בגלל זה כדי לכם לעבור את המשבר?

"זה לא אותו דבר, העזרה שלנו הייתה נתינה מתוך אהבה, זו הייתה תרומה למשפחות מעוטות יכולת ורק לשם שמים ולשם סיוע למשפחות האלו. היו פונים אלינו באמצעות העמותות בעיר, אגף הרווחה ואפילו דרך רבני העיר, ואנחנו תמיד נענינו בחיוב ובשמחה וסייענו בארוחות לשבת, אוכל שנתרם אחרי אירועים ואפילו בסעודות מצווה. הסיפור כאן הוא שונה. נכון שמדובר בעזרה למסעדת 'לאגו', אבל זו ערבות הדדית ואני לא רואה בזה תרומה כי בסופו של דבר הרוכשים קונים שובר לארוחה במסעדה והם גם יקבלו את התמורה. זו בהחלט דרך מדהימה לפרגן למסעדה, לסייע לה בתקופה הקשה הזו ולוודא שנוכל לחזור לפעילות – ואנו אסירי תודה על כל רכישה".

מתי להערכתך תיפתח המסעדה?

"כולנו מחכים להחלטה של הממשלה בכיליון עיניים. יש לנו את התשוקה לחזור לשרת את הלקוחות שלנו ולאפשר להם ליהנות מערב מדהים וטעים אחרי התקופה הקשה שעברה על כולנו. יש גם רבים שמחכים לחזור ולקיים אירועים שנדחו, ולצדם כאלה שהזמינו אירועים לחודשי הקיץ. עד עכשיו לא ברור לנו מדוע נפתחים מקומות רבים וגדולים, אבל מסעדות שמכילות בקושי 60 איש בתפוסה מלאה לא יכולות להיפתח. אנחנו מאוד מקווים לבשורות טובות על מנת שנוכל לחזור לעבודה ולהחזיר את כל העובדים למסעדה".

לסיום?

"אני שוב רוצה לחזור ולהודות לכל אחת ואחד מהרוכשים בהדסטארט שלנו. אני מבטיח לכם שאנחנו רואים כל אחד מכם ומעריכים מאוד את הסיוע והתמיכה בתקופה הזו. מקווה שנחזור אליכם בקרוב עם השירות, האוכל והאווירה שאתם כל כך אוהבים, ומאחל פרנסה טובה ובריאות לכולם".

 

"המסעדנים בירושלים נלחמים על מפעל חייהם, והירושלמים מתגייסים לעזרתם"

ביום שישי פורסמה תחת הכותרת הזו כתבה ב"ידיעות ירושלים" על המסעדות בירושלים שפתחו בגיוס המונים באמצעות הדסטארט.

 תמול שלשום

בית הקפה "תמול שלשום" הצליח לגייס באמצעות ההדסטארט סכום של 270 אלף שקלים, כשהיעד עמד על 250 אלף שקלים. דן גולדברג, הבעלים, אמר לידיעות ירושלים כי "מצד אחד אני שמח שזה הצליח, ומצד שני אנחנו צריכים יותר".

מונה

מסעדת "מונה" פתחה גם היא בגיוס המונים באמצעות הדסטארט והצליחה לגייס 231 אלף שקלים, כשהיעד עמד על 200 אלף שקלים. מושיקו גמליאל, הבעלים של המונא, אמר לידיעות ירושלים: "ההדסטארט הראה שהלקוחות מאמינים בנו, ואני מרגיש שעשינו עבודה טובה כל השנים".

 אדום

מסעדת "אדום", הנמצאת במתחם התחנה, הצליח לגייס באמצעות ההדסטארט סכום של כ-160 אלף שקלים מתוך היעד שהציבה לעצמה ועומד על 100 אלף שקלים. הבעלים סיפר לידיעות ירושלים כי "יש פער של 90 אחוז בין הצהרות האוצר לבין מה שקורה בשטח, ויש לי הרבה ספקים שמחכים לכסף".

 הג'אקו סטריט

רפי רביבו, הבעלים של הג'אקו סטריט, הציב לעצמו בהדסטארט יעד של 200 אלף שקלים, ונכון לסגירת העיתון הוא עומד על 90 אלף שקלים. "אנחנו לא בונים על טייק אווי או משלוחים. אנשים אוהבים לבוא לבלות. מי שעוסק בענף הזה חייב לגלות אופטימיות". 

 

   

      

תגובות

1
לא הבנתי..
שמעון | 12:08   09.05.20