הקומה השנייה
בשורה חדשה בירושלים: מסעדת בשרים "הקומה השנייה", בבעלותו של המסעדן המצליח שי עזרא, תיפתח במתחם YES PLANET . המסעדה החדשה מציעה מגוון רחב של תפריטים עם מנות של השף חזי אברהם, בר אלכוהול עשיר, מרפסת הצופה לנוף מדהים, ימי חמישי ומוצ"ש עם די-ג'יי, קבלות שבת בימי שישי ומתחם לאירועים
פורסם בתאריך:

נכתב על ידי
דלית מור
כתבת מגזין וחדשות בעיתון זמן מעלה
בר מסעדת הבשרים החדשה "הקומה השנייה" הוא הבשורה החדשה בירושלים. מדובר במסעדה חדישה העומדת לקראת פתיחה, שללא ספק עומדת להיות המילה האחרונה. המסעדה נמצאת ב"יס פלאנט" ירושלים, בבעלותו של המסעדן הירושלמי המצליח - שי עזרא, בעלי מסעדת הבשרים “עזרא גריל בשרים” ואולם האירועים “עזרא ג’וניור” בתלפיות.
את "הקומה השנייה" ינהל אלון זרביב, בעל ניסיון רב בתחום. היא תפעל עם הקולינריה המבטיחה של השף חזי אברהם, שהגיע הישר ממסעדת קומראן בתל אביב ומביא איתו תפריט מבטיח וייחודי. ללקוחות המסעדה יוצעו אפשרויות שונות: תפריט מסעדה, תפריט בר, ארוחת עסקיות בצהרים ובר אלכוהול עשיר, ערבי מוזיקה וקבלת שבת בשישי צהריים, ועוד הרבה סיבות טובות להגיע.
שי עזרא, אושיה ירושלמית המוכרת היטב בתחום האוכל והאירועים, והוא מעיד על עצמו: "גדלתי בעולם האירועים". בתחילת הדרך הוא היה רב מלצרים במלון דיפלומט, ניהל אירועים בבית הנשיא, ובמהלך השנים ניהל אולמות אירועים רבים, בהם: פביליון, שמש אדומה, אחוזה, יסמין הVIEW- ועוד.
עזרא היה מהבעלים של האולמות "ארטימיסיה" ו"אופוריה", עד שהחליט לפני כשבע שנים שהוא רוצה "לגעת באנשים", ופתח את המסעדה המצליחה "עזרא גריל בשרים" ברחוב יד חרוצים בתלפיות, מסעדה המעוצבת בחמימות נעימה ורומנטית ומושכת קהל רב. לידה פתח עזרא את אולם האירועים והבוטיק הצמוד - "עזרא ג'וניור", המתאים ל-130 איש.
מאז ומתמיד נמשך עזרא לתחום האוכל לצד ניהול אירועים, ולכן פנה לתחום המסעדנות והגשים חלום, "אני חובב אוכל מושבע. כשכולם סביבי צופים במונדיאל, אני מעדיף לצפות בתוכנית בישול", הוא מספר, "העסק הוא משפחתי - אשתי מורן היא חלק בלתי נפרד מהמסעדות, והיא משמעותית מאוד".
עזרא הוא לא רק מסעדן ואיש עסקים, הוא גם אדם שהקהילה חשובה לו מאוד. במסעדת "עזרא גריל בשרים" הוא עובד ומעסיק אנשים "מעמותת שקל", בעלי צרכים מיוחדים.
מה מצפה לסועדים ב"קומה השנייה"?
"הרבה מאוד, וכדאי להגיע. הכנו מספר תפריטים - יש תפריט מסעדה, תפריט מדהים של בשרים, סטייקים משובחים, שיפודים, טפאסים בסגנונות שונים, אפייה במקום של לאפות ופוקאצ'ות, ועוד ויש תפריט בר שאפשר להזמין ממנו גם אם לא יושבים על הבר, והוא כולל מנות שף ראשונות, כמו: קארפצ'ו, שיפוד דג, יפרח ועוד. השף שלנו דאג למבחר קינוחים מעולים שונים ומגניבים, סוגי גלידות מעולות כמו: קאמפרי אשכוליות, אוזו לימון, רד בול באשר, מנות שוקולד ועוד. אנחנו לא מתפשרים על חומרי גלם, מביאים את הטובים ביותר.
יש לנו גם תפריט משתלם מאוד לארוחות עסקיות, ובר אלכוהול עשיר עם וודקות מהעולם, וויסקי, מגוון קוקטיילים והרבה סוגי בירות ממבשלות שונות. יהיה לנו גם happy hour".
מה עוד יקבל הסועד בנוסף לקולינריה הייחודית, המגוונת והבר במסעדה החדשה הקומה השנייה?
"לאחרונה הגיעה אליי הצעה עסקית מהנהלת יס פלנט לפתוח מסעדה במקום 'בר 55' אחרי עשור שהוא פעל שם. בהשקעה גדולה מאוד שהשקעתי, עשינו שיפוץ נרחב בעיצובה של גלה ששון שהגיעה מעולם העיצוב האיטלקי. בניתי בר מסעדה, הלכנו על צבעים מדבריים ובהירים, עם עיצוב נקי ויפהפה, עם מרפסת שפונה לנוף מהמם. במרפסת הדק ישנה אפשרות לסגירת גג וקירות זכוכיות לימים קרירים ולימים חמימים וערבי קיץ, רק בלחיצת כפתור הגג נעלם וכל קירות הזכוכית יורדים ואז אפשר לשבת בכיף ולהנות מהנוף ומהבריזה הירושלמית.
בנינו נישות נחמדות לארוחה זוגית נעימה, ואפשר גם לשבת בשולחן המתאים גם לקבוצות קטנות כמו 30 איש לחגיגת יום הולדת ומסיבת רווקות. המקום גם מתאים לקיים בו אירועים עד 250 איש, כמו בריתות, בר מצוות אחרי עלייה לתורה, אירועי חברה, מסיבות שונות ועוד. בכל יום חמישי ומוצאי שבת יהיה במסעדה תקליטן משתנה, כך שבכל פעם יגיע די-ג'יי שינגן בסגנון אחר. בתכנון יש לנו גם מסיבות קיץ וקבלת שבת בימי שישי צהריים, כאשר בשבת המסעדה סגורה בגלל כשרות. יש למקום חנייה חינם, ובשפע, יש גישה לנכים, וביום חמישי בערב יוגבלו הגילאים. המקום פתוח בכל יום משעה 12 ועד אחרון הלקוחות".
צילום תמונות אוכל: אסף קארלה