יום שני, 19 במאי 2025, כ"א אייר ה' תשפ"ה
לפרסום חייגו: 02-5900070

חדשות במעלה נט

החדשות המקומיות

בזוית אישית|| רפי בן חור ||הגיע הזמן

הגיע הזמן לסיים את המלחמה, לצאת מעזה ולהילחם מול אויבינו במלחמה מדינית, בינלאומית; הגיע הזמן להחזיר את החטופים הביתה, את כולם; הגיע הזמן לוועדת חקירה ממלכתית שתקבע איך, למה ומי אשם בשבעה באוקטובר; הגיע הזמן להגיע להבנות, בהובלת אמריקה, ולקבוע מי ינהיג את עזה ואיך ניתן לשקם אותה; המשך המלחמה רק יביא אובדן נוסף וישאיר את החמאס בשלטון

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

רפי בן חור

אנחנו אחרי יום הזיכרון ויום העצמאות. זה היה יום זיכרון קשה מנשוא במיוחד השנה, כאשר בכל יום מתווספים נופלים חדשים, מתווספות משפחות נוספות אשר עולמן חרב, אשר ברגע עברו מאורה לאפלה, לכאב אין סופי אשר נשאר לתמיד.  

בימים אלה אנו באים בשערי החודש ה-18 מאז פרוץ מלחמת המחדל ב-7 באוקטובר, מלחמה עקובה מדם, עם חללים רבים. היום אנו רק יודעים את רגע תחילתה, ואיננו יודעים כלל את מועד סופה. 

בכל מלחמות ישראל בעבר, עם ישראל היה מאוחד והיווה אגרוף ברזל מלוכד אל מול האויב, לא הייתה מחלוקת על חשיבות המלחמה, לא היה ספק גם לגבי חשיבותה, מלחמה ללא ברירות כמו כל מלחמות ישראל בעבר.

היום המחלוקת עמוקה, אין תמימות דעים על מה מתרחש, אנו עם מפורד ומפוצל ,כאשר שני שרים קיצוניים מכתיבים את המדיניות לראש ממשלה, אשר נאבק בכל כוח לשמור על כסאו ותפקידו. שני שרים אשר שיקוליהם הקיצוניים מוכתבים מהמאבק הניטש ביניהם אודות מי ימשוך יותר קולות מהקצוות הקיצוניים בעם. שני שרים אשר האחד לא שרת כלל בצה"ל, והשני שרות חלקי, ללא כל ניסיון צבאי וקרבי. הם הששים אלי קרב ודורשים המשך המלחמה בכל מחיר, כאשר המסרב לדרישה זו, אחת דינו - נפילת ממשלתו.

ראש הממשלה הבטיח כבר מספר פעמים בשנה האחרונה כי אנו קרובים מתמיד לחיסול המוחלט של החמאס, ואנו על סף הניצחון המוחלט.

לדעתי החמאס הוכרע, כך חושבים גם רוב מדינות ערב אשר הבינו כי אין טעם להמשיך ולהיאבק במדינת ישראל. נראה כי הם הגיעו למסקנה שזה עסק לא כדאי ולא משתלם. כיום הסכנה מחמאס הינה כאין וכאפס אל מול הסכנה והמשמעויות של הקרע בעם.

אין לנו מה לעשות עוד בעזה ברמה צבאית, עלינו לצאת משם, לחתום על הפסקת אש ארוכה, תוך שחרור מידי הביתה של החטופים הכלואים במחילות עזה. הגיעה העת היום לתת למילואימניקים להתאושש, הן נפשית, הן כלכלית והן משפחתית. כל גיוס מחודש וסבב נוסף יביא עליהם רק רע בכל מובן.

כל נופל נוסף לדעתי יהא מיותר ולא יביא לשום מהפך או שינוי במצב. לדאבוני, מאז שביבי, בהשראת בן גביר וסמוטריץ', מכריזים על חידוש המלחמה, אנו מתחילים שוב לספור נופלים, בחורים מדהימים אשר לצערי הובאו השבוע לקבורה.

אנו היסטורית נופלים שוב באותה מלכודת ובאותו משגה, אנחנו לא יודעים מתי לגמור, אנו מתבוססים מחדש בבוץ הכיבוש והמלחמה, אנו שוב חושפים את חיילינו אל מול מלחמת גרילה, מלחמה אשר היא הנוחה והיעילה ביותר עבור החמאס. הם יודעים להגיח לפתע משום מקום, להטמין מטען, לזרוק רימון, לירות בחיילינו ולהיעלם. כהרף עין הם נבלעים במנהרות. 

אל לנו ליפול למלכודת זו, מלכודת אשר גבתה השבוע את טובי הבנים - אב לשלוש בנות, קצין שריון צעיר, ואיש מג"ב בן 19 בלבד, קצין צעיר משערי תקווה וחייל נאמן מעומר, וכמובן פצועים קצינים וחיילות צעירות אשר נפצעו קשה.

אם חלילה נישאר בעזה, יהיו לנו קורבנות רבים יום יומיים, ולא נדע לתת לזה מענה. מניסיון העבר למדנו כי אין לזה מענה מוצלח ומובהק, והמחיר יקר מנשוא.

כאמור, די למלחמה פיסית, עלינו להילחם כעת מולם במלחמה מדינית, בין לאומית, ואין לי ספק כי האמריקאים, מדינות ערב והרשות הפלשתינית, יהיו הראשונים להוביל את המאבק נגד החמאס, לעקרם מכל כוח ומכול ניסיון לאחוז בנשק.

צריך להגיע להבנות בהובלת אמריקה מי ינהיג את עזה ואיך ניתן לשקם את עזה. כשיחל תהליך כזה, בלי ספק לא יישאר זכר לחמאס. בלי ספק המשך המלחמה משאירה את החמאס בעזה חזק בשלטון!

עלינו להתמקד היום בנעשה בבית, עלינו להקים ועדת חקירה ממלכתית אשר תקבע נחרצות למה קרה האסון, מי האשמים ומי ייענשו וישלמו מחיר. עלינו לחזור למסלול ניהול מדינה נורמלי. עלינו למנוע מפוליטיקאים הזויים וקיצוניים להרוס את המדינה, עלינו לדחוק אותם לקרן זווית. עלינו להפסיק את המלחמה ולצאת מעזה. כאמור, אין לנו יותר מה לעשות שם, גם אם בן גביר וסמוטריץ' חולמים אחרת.

אנו חייבים זאת לכל עם ישראל, ובמיוחד לכל הנרצחים החיילים אשר מסרו נפשם, ולכל משפחות השכולות אשר חייהן היתנפצו לאלפי רסיסים. אנו חייבים זאת לחטופים אשר ישובו עם הפסקת המלחמה הביתה.

איחוד העם היום הוא צורך השעה, יש לתת לכך משקל גדול וחשוב. יש להקים ממשלת אחדות. נראה כי ממשלת ימין על מלא לא כל כך הוכיחה את עצמה, אנו צריכים ממשלה אשר תייצג את המרכז והימין, כאשר הקיצוניים יפנו סוף סוף את מקומם.

וטובה שעה אחת קודם.

תגובות